În luna noiembrie a fost lansată, în cadrul târgului Gaudeamus, în ediția virtuală din 16 noiembrie 2020, o nouă carte apărută la editura Tritonic Books: Și ne vom întâlni de Crăciun.
Maria investește împrumuturile părinților ca să prelungească viața unei mici edituri. Estera este editor în afacerea Mariei, colega ei de liceu. După o despărțire publică de iubitul ei în public la târgul de carte Gaudeamus în 2019, Estera acceptă propunerea Mariei de a merge împreună la Viena pentru câteva zile înainte de Crăciun.
În prima lor zi în Viena, Estera se plictisește să viziteze magazinele împreună cu Maria așa că decide să se plimbe prin oraș până la prânz, cât timp Maria continuă cumpărăturile. Dintr-o întâmplare, Estera cunoaște un american, pe Matthew, cu care petrece câteva ore în fiecare zi.
Înainte ca ea să se întoarcă în România și el la New York, ea îi propune să folosească timpul până la Crăciunul din 2020 ca să decidă dacă vor să fie împreună. Ca să aflați continuarea, va fi nevoie să citiți cartea.
Au fost mai multe lucruri care m-au intrigat la carte din momentul în care am auzit de apariția ei: este o poveste de dragoste între doi tineri, discută despre obstacolele întâmpinate ca urmare a pandemiei de Covid-19, ea este editor de carte, el lucrează în mediul academic, ea în București, el la New York, se cunosc la Viena ca urmare a unui accident într-un context în care niciunul dintre ei nu este disponibil să se îndrăgostească și în deznodământ acțiunea se petrece în timpul Crăciunului la Brașov.
Am mai menționat cu altă ocazie cât de mult îmi place să citesc despre personaje care se plimbă prin locuri care-mi sunt cunoscute. Mă bucură de asemenea și să citesc povești care se petrec în orașe pe care nu le=am văzut încă, așa cum este Viena. În această carte locurile în care se petrece acțiunea sunt parte din poveste. Sunt în așa fel descrise încât poți vizualiza cu ușurință momentele cheie din viețile personajelor.
Mie imi pare o carte de citit într-o dimineață, într-un final de săptămână în decembrie, cu o ciocolată caldă pe măsuță, stând în fotoliu în fața ferestrei. Este o carte în care bucuriile și tristețile vieții se împletesc armonic, similar cu modalitatea în care se întâmplă lucrurile în viață. Este o carte care ne invită la visare și ne face să ne întrebăm ce-ar fi fost dacă…
Da, se adresează mai degrabă romanticilor, dar este și pentru cei care au nevoie de puțină speranță. Este o carte care ne face să ne simțim ca între prieteni, personajele fiind prietenoase și extrem de accesibile; trăirile și experiențele lor ne sunt familiale.
Dacă doriți să aflați mai multe informații despre carte, discuția despre cărțile romance de la Tritonic Books, din colecția Cașmir, poate fi urmărită pe pagina de Facebook a editurii, aici.
Cartea se găsește pe site-ul editurii Tritonic pentru comandă. Este scrisă în limba română și costă 22 lei redusă. Cumpărarea cărții sprijină industria de carte românească, așa că vă îndemn să faceți un cadou frumos în timp ce faceți și un gest atât de necesar în contextul actual.
După ce o citești, dacă vrei să-mi împărtășiți impresiile tale, nu ezita să-mi lași un comentariu în secțiunea de mai jos. Tare m-aș bucura să discut despre cărți mai mult decât o fac în prezent.
Citește și make today count!