Plimbări prin Brașovul meu drag

Aleea de sub Tâmpa, Brașov, 2020

Zilele acestea mă gândesc mult la cât de important este să ne bucurăm de ceea ce avem. De ceea ce putem face chiar acum, aici unde suntem. De natură și de priveliști. Am crescut la oraș și nu am avut privilegiul să petrec vacanțele de vară la țară la bunici. Din fericire, am petrecut timp alături de bunici. La oraș, pentru că aici locuiau și ei. Așa că, oricât de spectaculos îmi pare timpul petrecut numai în natură, par să mă bucur mai mult când văd cum orașul și natura trăiesc împreună.

vedere de la cetate, Brașov, 2020

Pentru că suntem în stare de alertă ca urmare a pandemiei generate de răspândirea COVID-19 și pentru că nu avem încă soluții pentru limitarea consecințelor negative ale contractării virusului, suntem nevoiți să ne comportăm responsabil. Astfel, prefer să ies la plimbare și să port masca, în special în locurile aglomerate, chiar dacă sunt afară. Am observat că în centrul Brașovului, mai ales în Piața Sfatului și pe Republicii, sunt foarte multe persoane care se plimbă. Din fericire, străduțele lăturalnice sunt mai puțin frecventate, așa că aglomerația poate fi evitată cu succes. Și nu, După Ziduri nu este puțină lume. Dar se poate merge de la un turn la altul prin pădure, unde este într-adevăr mai puțin aglomerat.

Brașov, 2020

Mă plimb și prin cartier și prin împrejurimi, deoarece îmi plac și alte zone, nu numai centrul orașului. Un aspect pe care l-am observat de-a lungul timpului este că deseori îmi lipsesc mai mult spațiile în care îmi desfășuram activități des, cum este Parcul Tractorul unde mergeam la joacă, la alergat sau la citit. Când mă plimb, îmi place fie să mă gândesc la o problemă de serviciu pe care nu reușesc să o rezolv, fie să ascult un podcast. Pe lângă Happier cu Gretchen Rubin, mai ascult Einfach Produktiv și Thick and thin. Carantina mi-a mai schimbat obiceiurile, în sensul că ascult mult mai puține podcasturi decât ascultam înainte de martie. Dar, din când în când, dacă nu mă plimb cu cineva drag, ascult un podcast. Dechid aplicația pe telefon, descarc episodul care mă interesează și mă bucur de discuții, interviuri sau opiniile împărtășite verbal.

Avem o vară superbă. Merită să ne bucurăm de ea. Ieși și tu la o plimbare prin împrejurimi. Make today count!

Înapoi la Blog

Leave a Reply