Flori pentru Florin

În fiecare săptămână facem cel puțin o plimbare lungă prin oraș, în mijlocul zilei. Săptămâna trecută am decis să mergem în grădina botanică din București. Grădina este a Universității din București; mai multe informații despre ea se află pe website, care poate fi accesat apăsând AICI.

Grădina botanică este unul din locurile preferate de tatăl meu, Florin. În nenumărate rânduri mi-a recomandat să o vizitez, mai ales la când abia mă mutasem în oraș. Și am fost de câteva ori. Doar că m-am plimbat pe aleile sale mai mult vara, motiv pentru care am fost puțin impresionată de ceea ce am văzut. Poate și pentru că am avut așteptări mari după vizitarea grădinii din Cluj-Napoca, excelentă și vara.

De această dată însă, în mijloc de primăvară, mi-au plăcut foarte mult florile pe care le-am întâlnit, mai ales zambilele care aveau culori minunate. Am purtat masca aproape tot timpul, așa că am îndoieli privind cât de puternic miroseau. Dar fiind foarte aproape de ele, la un moment dat, se simțea un miros de primăvară superb.

Nu am vizitat sera nouă și nici nu știu dacă este deschisă. Pe lângă florile plantate chiar la intrarea în grădină și câteva specii de pomi, două lucruri m-au mai impresionat.

  • În primul rând, că există o zonă amenajată pentru picnic, cu mese și bănci. Erau grupuri care stăteau și pe iarbă, pe pătură, în această zonă.
  • În al doilea rând, mi-a plăcut că se puteau cumpăra flori – această secțiune nu este foarte mare și era aglomerată, așa că am trecut repede pe lângă ea și nu am putut vedea foarte bine ce flori se vindeau.

Intrarea la grădina botanică este 10 lei. Sâmbăta, la prânz, era destul de aglomerat, dar putea fi păstrată distanța de ceilalți. Sperăm să revenim la un picnic cât de curând.

Make today count!

Back to blog